Descriere
Vrabioara de vita provine din formarea muschilor dorsali ai zonei lombare , aflandu,se in continuarea coastelor. Vrabioara este o sursa bogata de vitamine B12, B6,proteine de inalta calitate, fosfor, fier, si este apreciata pt ca se preteaza ideal unei gatiri rapide, cu mentiunea de a nu se gati prea mult. Se recomanda a se aduce la temp camerei si se usuca cu un servetel. Se aseaza piesa de carne peste cea mai fierbinte parte a gratarului si se prajesc ambele parti timp de 2—3 minute dupa care se continua la un foc usor inca 9-11 minute pentru o gatire “medium-rare”. Se recomanda a nu se strapunge carnea, ramanand frageda si suculenta la interior.
Vrăbioara de vită, numită și rosbrat, este o bucată de carne din partea posterioară a vitei. Reprezintă țesutul muscular lombar cel mai exterior și este separat de vertebrele lombare și toracice la nivelul ultimei vertebre lombare de osul cozii. Se face o distincție între vrăbioara de vită rotundă și cea plată, aceasta din urmă fiind cunoscută și sub denumirea de bucată intercostală sau file. Vrăbioara de vită este printre cele mai scumpe bucăți de vită, alături de file.
Vrăbioara de vită conține aproape 107 kilocalorii la 100 de grame. Pe lângă vitaminele importante, carnea de vită conține, de asemenea, minerale de înaltă calitate, cum ar fi fierul, magneziul și calciul. Vrăbioara de vită se prepară la cuptor la o temperatură moderată, dar se poate felia și rece și se poate unge cu hrean sau sos remoulade.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.